Gyarmati Dóra

Számomra 2017 az eddigi legproduktívabb év sport terén, az év első edzése óta járok a Mind the Stephez.

Azóta már magam mögött tudhatok két sikeres félmaratont, ahol a lépcsős edzéseknek köszönhetően mind a kétszer magabiztosan tudtam a rajthoz állni. Nagyon meglepődtem azon, hogy mennyire sokat erősödtem a két verseny között, az állóképességem ugrásszerűen nőtt, és úgy érzem fejben is jobban ott tudtam lenni a második megmérettetésen, ez pedig az időmön is meglátszott.

Ezek a pozitív mellékhatások pedig a mindennapi életben is nagy előnyömre válnak. Az elején kicsit tartottam tőle, hogy egy idő után elunom majd az edzéseket, nem gondoltam volna, hogy egy lépcsős edzés ennyire sokszínű és izgalmas lehet, engem ennyire még semmilyen edzésforma sem rántott be. Mindegy, hogy kezdő vagy haladó vagy, hogy edzett vagy-e vagy még soha nem sportoltál életedben, a szintednek megfelelően csinálnak ki minden alkalommal, figyelve arra, hogy ne sérülj leJ  Én sem gondoltam pár hónapja, hogy egy átlag délutánom azzal fog telni, hogy tigrismászásban küzdöm magam lefelé a lépcsőn, vagy éppen valamelyik társamat cipelem a hátamon felfele, hogy utána róhassam a köröket a domboldalon, de azt kell, hogy mondjam nagyon élvezem!:D

Gyertek Ti is, garantálom nem bánjátok meg, nagyon sokat fogtok kapni ettől a csapattól! :) 

Szárnyalás a csúcsra

Berna Fer-Ver

"...rettegtem, 29 év sport gyűlölő kudarca és az emberek megálaztatása jött ki rajtam. Pedig sokkal jobb volt, mint itthon dögleni, enni es feküdni. Olyan volt, mintha személyi edzőhöz mentem volna, annyira figyelt rám. Alig tudtam bármit csinálni, de azon kívül, hogy láttam a sok kérdőjelet az edzőtársak szemében, nem megvetést éreztem felőlük (mint korábban az edzőtermi probálkozásaimnál), hanem tiszteletet. (...) Tőle is olyan figyelmet kaptam, mintha csak ő meg én lettunk volna edzésen. Volt, hogy annyira feszegette a teljesítmény küszöböm, hogy utána nem bírtam edzeni menni, mert a wc-re is rá kellett dobni magam, mivel nem bírtam behajlítani a lábam. Még haragudtam is rá, hogy basszus, én törékenyebb vagyok ennél, de rá kellett jönnöm, hogy ő velem ellentétben tudja, hogy többre vagyok képes és minden edzésen ki kell lökjön a komfort zónámból."

-30kg 1 év alatt! :)

Brassányi Máté 

"Miért? Miért és mit keres az ember bokáig gázolva egy kis patakocskában százas mosollyal az arcán? Egy random szombat volt. Kivételesen se nem verseny, se nem közös Mind the Step-es sportolás. Csak egy kis saját szervezésű terepfutás a Börzsönyben. Egy nap, amikor tulajdonképpen semmi mást nem csináltam, mint élveztem az életet, miközben a határaimat feszegettem. Egy nap, amit számomra igazán áthatott a ’Mind the Step-es életérzés’. És nem, egyáltalán nem azért, mert reggel éppen az MtS-es pólóra esett a választás, hanem mert az elmúlt bő másfél évben volt szerencsém az edzéseken és a közös programokon olyan emberekkel megismerkedni, akik hasonlóképpen gondolják ezt. Megismertem egy sportos, jófej, inspiratív társaságot, akik tesznek a céljaikért és imádnak élni. Az MtS-es edzőkkel az élen! De tulajdonképpen a legkülönbözőbb ’hétköznapi’ embereket, akikkel együtt lehet például legyűrni a tabáni lépcsőket, futóversenyekre eljárni az ország legkülönbözőbb szegleteibe, legyen szó sárdagasztós akadályversenyről, ’csak egy’ ultra jó Balaton körről, akár egy SZIMPLA jó mátrai élményről, vagy akár a Mind the IRON Step triatlonváltóról. Hosszú lenne, és biztos vagyok benne, hogy hosszú is lesz még ez a felsorolás…"

Terepfutás / Shaolin Kung-fu

Németh Szandra

"Az, hogy megtaláltam a Mind the Step csapatot, a legjobb dolog, ami 2016-ban történt velem. Profi felkészültségű és lelkiismeretes edzők; értelmes, támogató, nagyon jó fej, hihetetlen példakép edzőtársak; jó hangulatú, motiváló edzések. A Tabánban töltött egy-másfél-két órák alatt úgy érzem, mintha egy pozitív, motiváló buborékban lennék. Egészségesen, és lépésről lépésre építkezve tudja magából kihozni mindenki a legjobb sportteljesítményt és a benne lakozó szuperhőst, illetve találhat olyan célokat, amiért érdemes hetente háromszor-négyszer-többször a Kőműves lépcsőn / Citadellán / valahol Budapesten futva küzdeni. Nálam ez konkrétan azt jelentette, hogy lefutottam 3 hónap MTS után csak úgy, magamtól-magamnak egy félmaratont Budapest utcáin-hegyein-lépcsőin. Csodálatos embereket ismertem meg, egy olyan támogató közösséget, akik tengernyi pozitív energiát adtak és adnak."

A legnagyobb küzdő..! :)

Varga Szilvia, a Glam maker bloggerinája

"Hónom alá nyúlás a jó jelző. Én is mint megannyi sorstársam kavarogtam a koplalás és az alacsony intenzítású, ezerévig kocogás magasiskolájában egyetlen céllal; hogy még tovább fogyjak. És fogyott a mellem, a fenekem, és minden, de mégis ugyanannyit mutatott a mérleg csak a testem lett erőtlenebb és semmilyenebb. Kristóf lépcsős edzéseiből néhányon már részt vettem akkoriban, amikor még megvolt a régi kereszt szalagom és mindenbe bele akartam kóstolni, ami a karcsúságom szolgálhatja. Tabán lépcsőzni 4 éve nagyon trendi volt. Odaérve lett csak tiszta, hogy ez más lesz, mint a csaholjatok-és-égessetek-minél-több-kcalt körök agyveszetten. Eleve szuperalapos bemelegítéssel és nyújtással indult az edzés. Emellett Kristóf nagyon figyelt mindenkire, külön-külön is. Először éreztem azt csoportos edzésen, hogy nem veszem el a tömegben, hanem hogy biztonságban vagyok. Eltelt jó pár év, és a szalagszagadásom után Kristófhoz és az MTS-hez fordultam, mint utolsó ötlet, az ideális, izületkímélő testformáláso - tényleg végső - próbálkozásaként. A példa előttem Kristóf párja, Réka volt, és a K-band edzések, amiből momentumokat láttam náluk felvillanni az oldalon. A majd három órás privát edzés után, ami konkrétan olyan alapos volt, mint egy sportorvosi felmérés, nem csak a K-bandet vittem haza magammal, hanem rengeteg lelki és eszmei töltetet. Rá pár hétre pedig egy rám szabott (és nem ezer másik diétázó, kétségbeesett nőre) álomszép, részletes edzéstervet kaptam kézhez. Köszönöm, hogy elkaptatok időben, hogy már nem félek az izmoktól, a tónusosságtól, hogy merek enni, nem állok félnaponta mérlegre. Hogy kérdezhetek. Bármikor. És, hogy választ is kapok. Hosszú út ez nekem és messze még a cél, de nélkületek, nem tudom hol kószálnék. Jó biztonságban lenni. Jó veletek! Köszönök mindent!"

Sándor Melinda

"2016 áprilisa óta edzek a Mind the Step csapatával. Az első - ingyenes - edzést követően azonnal náluk ragadtam, mivel számomra nagyon fontos, hogy az egyéni állapotomhoz képest fejlesszenek és ne másokhoz mérjenek. Emellett nagyon motiváló, összetartó csapat része vagyok, még zuhogó esőben is örömmel megyek le edzeni. Az elmúlt hónapokban erőnlétileg és mentálisan is hatalmasat fejlődtem, csupa olyan dologra vagyok képes, amiről még az első edzéseimen is azt hittem, hogy soha nem fog menni, dacára az öt éves edzésmúltnak. Fontos, hogy mind Kristófban, mind Zoliban és Barbiban is teljesen megbízom, edzőként is és emberileg is mindig lehet rájuk számítani."

Miből lesz a cserebogár

Gaál Eszter

Most már több, mint egy éve járok a Mind the Step edzésekre és egyszerűen függő lettem. Imádom az edzéseket, az edzőket, a csapatot. Régebben is jártam többféle edzéstípusra, de általában gyorsan meguntam a legtöbbet. Na ezt nem tudom! Az edzők mindig tudnak újat mutatni, plusz nagyon látványos a fejlődés, ami elég nagy motiváló erő. Kristóf, Barbi és Zoli mindannyian nagyon segítőkészek, figyelmesek és egy kicsit szadisták, de csakis jó értelemben. :) Nagyon tudom ajánlani az edzéseiket, részemről sokat köszönhetek nekik, sokat változtam mind fizikailag, mind lelkileg. Nem mellesleg itt ismertem meg a páromat is Már csak ezért is megérte eljárni az edzésekre. Gyertek lépcsőzni!

A csendes terminátor

Balog Andor

"Eleinte csak azért kezdtem el edzésre járni, hogy ne egyedül kelljen futnom. Egy idő után azt vettem észre magamon, hogy a lepcsőzest már nem edzésnek tekintem, hanem a mindennapjaim része és hiányzik ha kimarad. Nagyon sok új embert ismertem meg, új barátságok köttettek. Mostmár nem csak az edzéseken, de a mindennapi életben is rendszeresen találkozom ezekkel a remek emberekkel, legyen szó akár egy terepmaratonról, spartan versenyről vagy snowboardozasrol. Mindig akad egy legalább olyan őrült közülük, aki velem tart. A közös éjjeli "piknikezesekrol" nem is beszélve! Egy szó mint száz, egy nagyon jó társaságba csöppentem bele, ahol az egészséges(ebb) élethez is találok motivációt. Nem utolsó sorban pedig életem párját is a lepcsőzos edzésnek köszönhetem... A fotót pedig küldöm mindenkinek szeretettel "a nyújtás fontos" jeligére!"

A hangos terminátor!

Biszak Bogáta

"Még most is emlékszem az első lépcsős edzésemre. Vasárnap volt, végig esett. Se bénának, se kívül állónak nem éreztem magam, pedig rettengtem tőle, hogy így lesz. Újdonság volt, hogy kezdő, középhaladó és haladó szint is volt. Láttam hova lehet fejlődni (a haladók lábsúllyal, hosszabb szakaszon futottak fel). Elkezdtem rendszeresen járni, átlépni a határaimon. Sose gondoltam volna, hogy tigrisben fogok lefele haladni a lépcsőn, vagy hogy felcipelek valakit. Egyre kitartóbb lettem, egy kis fájdalom, vagy a fáradtság se szegte a kedvem - nem úgy, mint más edzéseken. Életem első akadályversenyén, a Brutálfutáson is elindultam a csapattal. Hatalmas élmény volt, és nem az utolsó. Voltunk a Legion Run-on és Spartan Race-n is Eplényben. Együtt készültünk a City Trailre és a Kékes Csúcsfutásra is. Én, aki még egy megállót se volt hajlandó lesétálni kényelemből, lustaságból, beneveztem a Fuss a csúcsra! (134 fokos csigalépcső, Erzsébet-kilátó), ééés 2. helyezett lettem. Ezekre az élményekre gondolok. És a hajnali sunrise futásokról, várkörökről, téli Citadella-edzésekről, közös programokról (gokart, piknik, siklóernyőzés, stb.) még nem is írtam... "

Nincs elérhetetlen

Takács Brigitta

"A legjobban azt szeretem az edzéseken, h nagyon jó a hangulat, mindenki kedves, mindenki figyel a másikra. Sok, sokféle embert lehet megismerni és ezt nagyon szeretem. Bárki bármit szeretne a csapatban megoldást talál, legyen szó megint felszerelés eladásáról, vagy utazásról. Sport szempontjából nagyon gyorsan lehet nagyot fejlődni és mivel én szeretek a karácsonyi időszak alatt minden mozgásformát eldobni, gyorsan vissza lehet jönni ha hetente kétszer lejár az ember. Nem mellesleg nőként a feneket és a combokat legjobban formában tartó edzésforma. A Mind the Step nekem rendszert hozott az életembe. Megvan hogy melyik 2 nap járok és MINDENT ehhez igazítok. "

A visszatérő ;)

Ambrus Petra

Ugyan csak pár hónapig jártam a Mind the Step edzésekre, de maradandó nyomot hagytak bennem. Egyrészt beépültek a lépcsős edzések és a hírhedt Várkörök az alapedzéseimbe, amitől nagyon gyorsan képes voltam eljutni a vágyott ultra távokig. Másrészt egy nagyon szuper társaságot ismertem meg, akikkel a mai napig örömmel üdvözöljük egymást, ha egy-egy futóversenyen találkozunk és akiknek a Facebook csoportját a mai napig követem és a háttérből szurkolok nekik, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Kristóf nem csak szakmailag, de emberileg is a top-top, ha újra fogok rendes edzésre járni, biztosan a Mind the Step csapathoz térnek majd vissza.

Az örökmosolygó terepfutó :)

Please reload

Visszajelzéseitek mindig örömmel töltenek el minket!